8 mrt

SUCCESVOLLE BIJEENKOMST ZORGEN OM DE ZORG: NU INVESTEREN IN DE ZORGPROFESSIONAL!

Maandag 8 maart spraken tijdens de bijeenkomst Zorgen om de Zorg: Nu investeren in de Zorgprofessional! ruim 150 vertegenwoordigers van ondernemingsraden, gemeenten, vakbonden, zorgverzekeraars, beleidsmakers en bestuurders met elkaar over de toekomst van de zorg in Nederland. Thema’s die op deze dag aan de orde kwamen: professionalisering, tegengaan verloop in de zorg en een slimme organisatie van de werkomgeving.

Na een plenaire introductie en de vertoning van de documentaire De Zorgfabriek van Kim Brand gingen de deelnemers in kleine groepen met elkaar in gesprek. Elke rondetafel kwam tot enkele conclusies om de kwaliteit van het werk van de zorgprofessional te verbeteren. Deze conclusies vormden de input voor het afsluitende debat onder leiding van dagvoorzitter Felix Rottenberg.

De bijeenkomst in Amersfoort leverde een groot aantal concrete ideeën op. In haar slotwoord, nam Platform-voorzitter Annelies Hoogewerf zich voor om het netwerk van bestuurders dat vandaag bij elkaar is goed te onderhouden en daar waar nodig, uit te breiden. Samen met haar gesprekspartners wil ze investeren in zorgprofessionals, om op die manier de kwaliteit van de zorg te verhogen. Deelnemers aan het slotdebat hebben toegezegd deze uitdaging graag met haar aan te gaan.

Programma

Het programma van de dag was als volgt:
12.00 – 13.30 uur             inloop met gratis lunch
13.30 – 14.00 uur             inleiding door gespreksleider Felix Rottenberg en 3 gastsprekers
14.00 – 15.00 uur             rondetafelgesprekken
15.00 – 15.30 uur             pauze
15.30 – 16.45 uur             slotdebat met deelnemers
16.45 – 17.30 uur             borrel

Aan het slotdebat deden de volgende bestuurders en beslissers mee:
-  M.J. Kempff, Voorzitter vakbond NU’91
-  S.E. Korthuis, Lid directieraad VNG portefeuille Onderwijs, Zorg en Welzijn
-  J. van Pijpen, Vice-Voorzitter vakbond Abvakabo FNV
-  H. van Putten, oprichter Thomashuizen
-  A. Veldman, Voorzitter van de Bedrijfstak Gezondheidszorg, Dienstverlening, Welzijn en Sport van de MBO Raad- M. Verstappen, Directeur Zorg AGIS
-  Elle van Lingen, directeurbestuurder Vitras/CMD
-  C. Woudhuizen, Directeur STING

Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst vindt u op de pagina ‘Verslag 8 mrt’.